Elektrisch rijden wordt met de dag populairder en door alle innovatieve ontwikkelingen in de autobranche is er ook steeds meer mogelijk! Het aanbod is de afgelopen jaren langzaam toegenomen, maar lijkt inmiddels in en stroomversnelling terecht te zijn gekomen. Daarmee groeit nu ook het aanbod betaalbare elektrische modellen, dus ook bij Shortleasen.NL!

Elektrisch rijden biedt jou rijplezier, en jij doet jouw bijdrage voor een beter milieu. De actieradius van elektrische auto’s wordt steeds groter en de laadtijd steeds korter. Elektrisch rijden wordt daarmee voor steeds meer mensen interessant.

Shortleasen.NL heeft verschillende elektrische auto’s beschikbaar:

Beschikbaarheid elektrische auto’s

Elektrisch rijden: hoe laad je een elektrische auto?

Het laden van de elektrische auto is voor veel mensen nog onbekend. Het werkt eigenlijk net zoals alle andere elektrische apparaten die je kunt opladen: je sluit de auto met een laadkabel aan op een laadpaal, waarna de accu in een bepaalde tijd wordt vol geladen. De laadtijd kan behoorlijk verschillen en is afhankelijk van bijvoorbeeld een ‘gewone laadpaal’ of een ‘snellaadpaal’. De ANWB legt mooi uit hoe elektrisch opladen werkt.

Weetjes over elektrisch rijden

  • Wist je dat Nederland de hoogste ‘laaddichtheid’ heeft van Europa? (Dit betekent het aantal laadpalen per 100 km2 asfalt)
  • Wist je dat een elektrische auto over de gehele levensduur 35-55% minder CO2 uitstoot dan een vergelijkbare benzineauto!?
  • Wist je dat de gemiddelde actieradius van een elektrische auto de afgelopen jaren flink is gestegen? In 2018 was de gemiddelde actieradius nog 264 kilometer, in 2019 was dat al 344 kilometer en dat loopt inmiddels op tot 450 kilometer. Mede hierdoor is elektrisch rijden steeds aantrekkelijker.

Meer weetjes vind je in de jaarlijkse ‘elektrisch rijden monitor‘ van de ANWB.