Audi | Shortleasen.NL

Wist je dat de naam 'Audi' toevallig is ontstaan? August Horch heeft het merk opgericht. Hij begon in 1899 een eigen autobedrijf. Hij wilde beroemd worden, en dacht dit te bereiken door deel uit te maken van de autosportwereld. Zijn zakelijke partners zagen hier niets in, vonden het geldverspilling en zetten hem uit het bedrijf.

Horch gaf niet op! Hij begon opnieuw. Samen met een vermogende vriend om te investeren in het bedrijf. De naam 'Horch' kon hij alleen niet weer opnieuw gebruiken. Het zoontje van de investeerder kwam met een goed idee: 'Waarom noemt u de fabriek niet Audi? Dit is Latijn voor 'Horch'.'

En de nieuwe bedrijfsnaam was een feit!

Slechts enkele jaren later fuseerde Audi, met DKW, Wanderer én Horch, met de overkoepelende naam Auto-Union. Mercedes-Benz kreeg de groep na de oorlog in handen, maar een gedeelte van de aandeelhouders wilde af van Auto-Union. Hier stapte Volkswagen in en kocht het volledige bedrijf over. Het begin van een groot succes én een opkomende concurrent voor Mercedes.

In de jaren '90 komt de droom van August Horch eindelijk uit: de auto's van Audi nemen deel aan bekende autoraces, beginnend met de Audi R8.

Audi | Historie | Shortleasen.NL

Een Audi R8 hebben wij dan weer net niet in ons wagenpark, maar er is wél een Audi voor iedereen beschikbaar. Van een slimme en compacte Audi A1 tot een elegante en degelijke Audi A6!

Wij zetten al een Audi in op shortlease basis vanaf € 575,00 ex. BTW per maand. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kies hieronder jouw favoriete Audi en stel zelf je offerte samen. Heb je nog meer vragen? Je kunt natuurlijk ook altijd even contact met ons opnemen!

Filters